26 Şubat 2008 Salı

Turizmde yeni bir açılım


Turizm sektörüne yatırım yapmanın sadece tesis inşaa etmek olmadığına inanan Magic Life, bu sektörde çalışacak personelin eğitimine el attı. Ankara Üniversitesi ve Magıc Life'ın işbirliği sonucu gerçekleştirilen "Turizm-Otelcilik ve Rekreasyon Mesleki Eğitim Sertifikalı Programı", Şubat ayı itibariyle hayata geçiyor.
Turizm sektörünün önündeki en büyük engellerden biri olan yetişmiş ve sürekli eleman açığını kapatmak için Magıc Life harekete geçti. "Kendi personelini kendin yetiştir" sloganıyla yola çıkan Magıc Life, Ankara Üniversitesi ile birlikte yepyeni ve Türkiye'de ilk defa uygulanacak bir projeye imza atıyor.
Turizm sektöründe kalite ve verimi artırmak için Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ve Magıc Life'ın işbirliği ile gerçekleştirilen "Turizm-Otelcilik ve Rekreasyon Mesleki Eğitim Sertifikalı Programı" start alıyor. Bu proje çerçevesinde, otelcilik alanında mesleki eğitime yönelik potansiyel işgücü kaynaklarına ulaşmak ve eğitmek hedefleniyor. İstihdam yaratmanın yanı sıra mevcut insan kaynağını geliştirmek üzerine bir sistemin de hayata geçeceği proje, ücretsiz olarak bu sektörde çalışmak isteyen herkese açık olacak.

Magic Life'ın sponsorluğunda ve Ankara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin kaynaklarının kullanıma sunularak değerlendirileceği projenin merkez üssü Antalya olacak.
Tüm Türkiye'de turizmci aranıyor! Ocak sonu itibariyle tüm Türkiye'ye dağılacak olan Magıc Life insan kaynakları yöneticileri, turizm sektöründe çalışmak isteyen 18 yaş üstü lise ve ilköğretim mezunlarını seçmeye başlayacak. 1 Şubat itibariyle başlaması planlanan programın eğitim kampı ise Side Çolaklı'daki Ankara Üniversitesi'nin tesisleri olacak. 300 öğrencinin katılacağı sertifika programı, 12 haftası teorik, 24 haftası ise Magıc Life'ın Antalya, Marmaris, Bodrum ve Sarıgerme'deki kulüplerinde gerçekleştirilecek stajla tamamlanacak. Magıc Life'ın uzman insan kaynakları yöneticilerinin il il dolaşarak bu mesleği talep edenleri seçeceği projede sektöre nitelikli ara eleman gücü kazandırılacak.
Projenin başarısına olan inancını dile getiren Magıc Life Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Billur Yılmaz, turizm sektörünün nitelikli eleman ihtiyacına yönelik olarak Türkiye Direktörü Coşkun Özavnik liderliğinde, sosyal ve toplumsal bir proje geliştirdiklerine dikkat çekti. Yılmaz şöyle devam etti: "Turizm sektörünün kanayan yarası haline gelen eleman sorunu için uzun bir süredir araştırma halindeyiz. Öncelikle Ankara Üniversitesinin değerli yöneticileri ile fikrimiz paylaştık ve onlarda bizimle aynı heyecanı paylaştıklarını belirttiler. Bu sayede başta Rektör Prof. Dr. Nusret Aras ve yardımıcısı Sayın Prof. Dr. Mehmet Gürel olmak üzere, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Rüştü Güner, Beypazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Prof. Dr. İlhan Karaçal ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Sayın Prof. Dr. Gülfem Ersöz ile birlikte çalıştık. Üniversite - sektör işbirliğinin gerçekleştirilerek kaynakların verimli hale getireceğimiz için çok mutluyuz."

ÜCRETSİZ ALMANCA DERSİ
Magıc Life ve Ankara Üniversitesi arasında gerçekleştirilen anlaşma çerçevesinde bu yıl için ön büro, house keeping, servis, bar ve mutfak olmak üzere 5 alanda eğitim gerçekleştirilecek. Proje kapsamında bazı sınıflara TÖMER tarafından 120 saatlik hızlandırılmış Almanca dil eğitimi de verilecek. Programın % 75'ine devam zorunluluğu getirilirken, katılımcıların tüm konaklama, eğitim giderleri Magıc Life tarafından karşılanacak.

TESİS ÇOK, EĞİTİMLİ ELEMAN YOK
Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Gülfem Ersöz, turizm açısından potansiyelimizin yapılan tesis ve işletmeler kadar bu tesislerde hizmet verecek elemanların nitelikleri ile eşdeğer olduğuna dikkat çekti. Ersöz, "Turizm sektörünün önde gelen markalarından Magic Life ile Türkiye Cumhuriyetinin ilk üniversitesi olma ayrıcalığını taşıyan Ankara Üniversitesi'nin işbirliğinin turizm sektörü için son derece önemli olduğuna inanıyorum. Eğitimli profesyonellerin yetiştirilmesinin yanı sıra sektörler arası işbirliği, amaçların doğru değerlendirmesi ve de mezunlara istihdam alanları yaratma gibi pek çok olumlu katkı sağlayacak olan bu projede biz bölüm olarak, uzmanlık ve profesyonel yaklaşımla katkı sağlayacağız" dedi.
Eğitimli turizm çalışanlarının sektörde eğitim vermesinin önemine değinen Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Prof. Dr. Rüştü Güner, yıllardan beri dile getirilen üniversite ve sanayii işbirliğinin bu projeyle gerçekleştiğine dikkat çekti. Proje ile üniversitenin bilgi birikimini sektörde kullanılır hale getirileceğini vurgulayan Güner, şöyle devam etti: "Tesisler çoğaldıkça kalifiye, eğitimli ve nitelikil eleman bulmak zorlaşıyor. Her ne kadar lüks ve yıldızlı oteller yapılsa da çalışanların niteliği güçlendirilmedikçe istenilen sonuca ve başarıya ulaşmak zorlaşacaktır. Bu nedenle bu projenin sektör adına bir başlangıç olduğunu düşünüyorum."

Sertifika programına katılmak isteyenler
magiclifeacademy@magiclife.com mail adresinden veya www.magiclifeacademy.com web adresinden bilgi alabilir.

Hiç yorum yok: